Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія наказала Єврейському агентству припинити діяльність в країні

    Російський уряд наказав Єврейському агентству припинити всю діяльність на території РФ, повідомляє The Jerusalem Post.

    Офіційні особи Єврейського агентства підтвердили, що отримали такого листа від міністерства юстиції РФ, але не прокоментували відповідь, що зараз розглядається в офісах організації в Єрусалимі з консультаціями з Міністерством закордонних справ та офісом прем’єр-міністра.

    «У рамках роботи делегації Єврейського агентства в Росії час від часу від нас вимагається вносити певні корективи, як того вимагає влада, — сказало агентство у відповідь на запит Post. Контакти з владою відбуваються постійно, з метою продовження нашої діяльності згідно з правилами, встановленими компетентними органами. Навіть зараз такий діалог відбувається».

    Указ вийшов на тлі зростаючої напруженості між Ізраїлем і Росією через позицію Єрусалиму щодо триваючої війни в Україні та його політику підтримки Києва. У понеділок міністерство закордонних справ Росії назвало неприйнятними удари по Сирії, в яких звинуватив Ізраїль, і зажадало безумовного припинення атак.

    На початку червня стало відомо, що головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт втік з Росії після тиску на нього, щоб він підтримав російське вторгнення до України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне