Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У москві затримали пенсіонерку, яка написала записку «Ні війні»

    Настоятель католицького храму в москві написав донос на 72-річну пенсіонерку за записку «Ні війні» латиною.

    Про це повідомляє Новое Время.

    Галина Борисова 3 липня прикріпила антивоєнну записку до прапора Росії, який повісили на римсько-католицькому Храмі Святого Людовіка на вулиці Мала Луб’янка. На аркуші було написано “No bellum” (“Ні війні” латиною), а також слова: “Прапору країни-агресора немає місця поруч із прапором Святого Престолу”.

    На пенсіонерку склали протокол про дискредитацію армії Росії.

    Записка провисіла близько п’яти хвилин, каже Борисова, і, ймовірно, її помітила лише одна черниця. Поліція вирахувала парафіянку, подивившись відеозаписи з камер спостереження. А заяву про притягнення до відповідальності за адміністративною статтею, за словами Галини Борисової, написав отець-настоятель храму В’ячеслав Горохов.

    Коли поліцейські прийшли до неї додому, син пенсіонерки від хвилювання втратив свідомість. Співробітники затримали Борисову, відвезли до відділення, а після складання протоколу відпустили. Тепер пенсіонерка, яка виступала проти режиму і злочинів путіна мусить заплатити 50 тисяч рублів.

    Нагадаємо, колишній священик УПЦ МП допомагає рашистам у війні проти України. Також у Білорусі тривають переслідування ксьондзів за антивоєнну позицію.

    Найсвіжіше

    Популярне