П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна хоче знищити західним озброєнням флот росії і повернути Крим

    Україна збирається знищити чорноморський флот росії західним озброєнням, і після цього повернути анексований Крим.

    Про це в інтерв’ю The Times під час візиту до Великої Британії заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов, передає «Ліга».

    Представник України наголосив, що українські військові нарощували протикорабельний ракетний потенціал та чекали на отримання зброї більшої дальності від інших країн. За його словами, нині Україна зазнає постійної загрози з боку російського чорноморського флоту, проте завдяки новим західним технологіям і можливостям цьому можна протистояти. До прикладу посадовець навів звільнення острова Зміїний.

    «Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно націлимося на флот. Це неминуче, адже ми маємо гарантувати безпеку нашому народу… Рано чи пізно ми матимемо достатньо ресурсів, щоб атакувати росію в Чорному морі та Криму. Крим — це українська територія, тому будь-яка ціль там законна для нас», — каже Гаврилов.

    З-поміж іншого він зауважив, що Крим можна повернути не лише військовим, а й дипломатичним шляхом: «росія має залишити Крим, якщо вона хоче існувати як країна».

    Нагадаємо, ексначальника СБУ в Криму, якого звинуватили в держзраді, відправили під варту. Також після деокупації Криму російські «переселенці» повинні будуть залишити півострів.

    Найсвіжіше

    Популярне