Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Ексначальника СБУ в Криму, якого звинуватили в держзраді, відправили під варту

    Суд відправив під варту без можливості внесення застави колишнього начальника управління СБУ в Автономній Республіці Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами.

    Про це повідомила пресслужба Держбюро розслідувань.

    Він пробуде під варто щонайменше до 13 вересня 2022 року. Слідчі ДБР повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями:

    ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
    ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
    ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

    Слідство встановило факти співпраці Кулініча зі спецслужбами росії. Він, за даними правоохоронців, передавав росіянам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема зафіксували передачу інформації, що становить державну таємницю.

    Крім того, Кулініч брав участь у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії групи завдали шкоди, зокрема економічної, інформаційної та оборонної, зазначає ДБР.

    Кулініча затримали 16 липня. У разі доведення вини йому загрожує до 15 років ув’язнення.

    Президент Володимир Зеленський призначив Олега Кулініча начальником Головного управління СБУ в АР Крим у жовтні 2020 року. 2 березня 2022 року президент його звільнив.

    Найсвіжіше

    Популярне