Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Правоохоронці затримали ексначальника управління СБУ в Криму

    Українські правоохоронці затримали ексначальника управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олега Кулініча. Кулініча звільнили з посади в березні 2022 року. У відомстві не назвали місце та причини затримання

    Про це Громадському повідомили в пресслужбі СБУ.

    Джерела у ЗМІ кажуть, що Кулінічу інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, зокрема й державну зраду.

    У пресслужбі СБУ нам наголосили, що протидія спецслужбам рф є одним із головних напрямків діяльності СБУ. А за останні роки фігурантами таких справ були й співробітники СБУ, що свідчить про «тенденцію до самоочищення Служби».

    «Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, що здатна протидіяти сильному ворогу, який наносить шкоду державній безпеці України. Безпосередньо в рамках даної справи СБУ готова надати максимальне сприяння та всю необхідну інформацію для подальшого її розслідування», — кажуть в СБУ.

    У відомстві нагадали, що Кулініча звільнили з посади в березні 2022 року — незабаром після початку повномасштабного російського вторгнення.

    «Наголошуємо: в СБУ працюють тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках. Ми ж продовжуємо курс на очищення Служби: зрадникам не місце в СБУ», — резюмували у пресцентрі відомства.

    Нагадаємо, ЗСУ та СБУ разом збили два літаки окупантів на Запорізькому напрямку.

    Найсвіжіше

    Популярне