Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій подякував попу в Бородянці, який казав, що росіян у 2014 зустрічали би із квітами

    Цинізму УПЦ МП немає меж. 17 липня очільник УПЦ МП Онуфрій подякував священнику Віктору Тальку, який запевняв, що російські війська у 2014 році в Україні зустрічали б з квітами. «Вас бы цветами встречали, если бы поддержали Януковича», – запевняв Талько російських пропагандистів, які у березні 2022 зайшли Бородянку.

    17 липня відбулась зустріч священника-колаборанта Віктора Талька із Онуфрієм на цвинтарі Бородянки, де поховані українці, закатовані російськими окупантами. Онуфрій і отець Віктор Талько, який радо вітав загарбників, коли росіяни були в Бородянці, “помолились” за вбитих рашистами українців.

    Про це повідомляє речник ПЦУ Євстратій (Зоря) у фейсбуці, який оприлюднив кілька фото з Тальком і Онуфрієм. Він припустив, що Тальком не зацікавились в СБУ, бо глава СБУ Іван Баканов відвідував служби в Лаврі.

    «1. Початок окупації, березень : піп МПвУ Віктор Талько в Бородянці допомагає російським загарбникам і їх пропагандистам.  2-3. 17 липня – митрополит Онуфрій відвідує парафію Талька, вельми його хвалить та демонструє всіляку підтримку.
    У попа Талька – «жодних проблем» через явне колаборанство. Чому? Може тому?
    4. Великдень. Голова СБУ (тоді) Іван Баканов у вівтарі на службі митр. Онуфрія», – зазначив архієпископ Євстратій.

    Він зазначив, що Талько організовував депортацію мешканців Бородянки до Білорусі та всіляко інакше співпрацював з окупантами.

    Баканов і Онуфрій в Лаврі на Пасху / Фото: Євстратій (Зоря)
    Віктор Талько і Онуфрій / Фото: Євстратій (Зоря)

    За словами архієпископа Євстратія у Бородянці також є священник ПЦУ отець Дмитро Кошка, який в перший же день нападу записався в тероборону і допомагав боротися з окупантами.

    Найсвіжіше

    Популярне