Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США відвідав церковний шкільний табір в Пенсільванії (США)

    Програма єпархіального церковного шкільного табору в Емлентоні (штат Пенсільванія)  була благословенна візитом архієпископа УПЦ США Даниїла (Зелінського) в середу, 6 липня, і в четвер, 7 липня. Учасники табору мали можливість провести час із архієпископом в молитві та роздумах, а також насолодитися красою церковного табору на честь Всіх Святих, що відповідає цьогорічній темі «Хранителі Божого творіння».

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл і семінаристи Української православної духовної семінарії Святої Софії приєдналися до відпочиваючих та співробітників табору та відслужили Вечірню у Святвечір Різдва Св. Івана Хрестителя. Після Вечірні Архиєпископ говорив з дітьми про важливість як дня народження, так і іменин. Він допоміг учасникам табору встановити зв’язок між особистими іменинами та важливістю того, що Захарія назвав свого сина Іваном. Архієпископ попросив дітей попрацювати з духовним радником табору отцем Іваном Чопком та директорами, щоб дізнатися більше про значення власних імен.

    На завершення богослужіння владику Даниїла зустріли квітами, хлібом і сіллю. Він пояснив учасникам табору цю особливу традицію та розламав хліб, щоб поділитися шматочком з кожним із них. Усі погодилися, що кухар Керол впоралася зі своєю роботою на відмінно.

    Духовенство з області також приєдналось до табору на ранок, включаючи отця Юрія Бобко (парафія УПЦ США св. Петра і Павла в м. Ліндора, Пенсільванія), отця Миколи Зомчака (парафія УПЦ США свв. Петра і Павла в Янгстоумі, Огайо) та отця Ігоря Простака (парафія УПЦ США св. Іоанна Хрестителя в м. Діксонвіль, Пенсильванія та в м. Нанті-Гло, Пенсільванія) та їхніми родинами.

    В УПЦ США кажуть, що усі троє є колишніми вожатими та співробітниками табору, і було чудово отримати їхню молитовну підтримку в таборі.

    Після богослужіння архієпископ Даниїл відвідав учасників табору під час сніданку, відповідаючи на їхні запитання про віру, слухаючи їхні історії та поділившись деякими своїми. УПЦ США щороку пропонує програми для будь-якого віку.

    Нагадаємо, УПЦ США надала допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США. Також завдяки УПЦ США, український дитячий табір «Барвінок» в Стамбулі розпочав свою роботу.

    Найсвіжіше

    Популярне