П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Завершився 46-й Конгрес духовенства та мирян Грецької Православної Архієпархії Америки

    46-й Конгрес духовенства та мирян Грецької Православної Архієпархії Америки завершився 8 липня після насиченої заключної пленарної сесії, під час якої різні інституційні організації поділилися своїм прогресом і своїм баченням на наступні 100 років. Серед доповідачів були президент Грецького коледжу Святого Хреста Георгій Кантоніс, національний президент Товариства грецьких православних жінок Арлін Сіавеліс Кель, національний командир архонтів Ентоні Дж. Ліберакіс та інші.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У своєму виступі архієпископ Америки Елпідофор сказав: «Дехто може сказати, що робота цього столітнього конгресу духовенства і мирян завершена. Але я вам кажу, що ці зусилля тільки почалися. Ми зібралися на цьому Конгресі для дослідницької роботи: розмірковуючи над спадщиною нашого минулого, прийняти участь у оновленні нашого теперішнього і створити ще міцніші узи єдності для нашого майбутнього. Як спільнота, ми такі ж різноманітні, як і будь-яка інша спільнота в Сполучених Штатах. Ми повинні володіти цим і не дозволяти йому володіти нами».

    Фінансовий комітет також оголосив, що Архієпархія досягла фінансової стабільності, доходи перевищили витрати з 2018 по 2021 роки, а бюджетний контроль існує та діє. Контроль над витратами та фінансування за Законом CARES (передбачувані 6 мільйонів доларів США, з яких було розподілено з митрополіями та парафіями) дозволили Архієпархії впоратися з пандемією, виконуючи свої пріоритетні завдання.

    Щобільше, у відповідь на пандемію 2020 року парафіям було надано 2,4 мільйона доларів США в рамках допомоги, а 2021 року – 2 мільйони доларів США митрополіям. Фонд допомоги Covid-19 архієпархії надав понад 600 000 доларів США фінансової допомоги 350 особам і родинам, а також 450 000 доларів на парафіяльну допомогу.

    Комітет також повідомив про загальну суму в 1,1 мільйона доларів, зібраних Архиєпархією в рамках заходів з реагування на пожежі в Греції у 2021 році, яка у співпраці з IOCC підтримує негайні та довгострокові потреби постраждалих. Фонд допомоги Україні GOARCH, також заснований архієпископом Елпідофором у березні 2022 року після вторгнення Росії в Україну, на сьогодні зібрав 925 000 доларів США.

    Увечері відбувся великий бенкет, на якому були присутні понад 1200 делегатів і гостей, щоб відсвяткувати плідний столітній Конгрес, на якому відбулося довгоочікуване освячення Греко-Православної церкви Святого Миколая в Нью-Йорку. 

    Серед доповідачів був колишній губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі, якого архієпископ Елпідофор нагородив за підтримку у відбудові храму Святого Миколая. Архиєпископ також відзначив Почесними Столітніми Співголів Столітнього Конгресу та їхні подружжя.

    Нагадаємо, президент США нагородив Президентською медаллю Свободи священника Вселенського Патріархату. Також православні оглядачі говорять про війну Росії з Фанаром за слов’яномовних США.

    Найсвіжіше

    Популярне