П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент США нагородив Президентською медаллю Свободи священника Вселенського Патріархату

    На церемонії, що відбулася в Білому домі, президент США Джо Байден нагородив Президентською медаллю Свободи 17 осіб, які «внесли взірцевий внесок у процвітання Сполучених Штатів». Серед удостоєних був греко-американський священник отець Олександр Карлуцос.

    Він третій американець грецького походження, який отримав найвищу нагороду американської нації. Попередніми лауреатами були архієпископ Іаков, який отримав нагороду від президента США Джиммі Картера, і глава ЦРУ Джордж Тенет, який отримав нагороду від президента Буша в 2004 році, передає Orthodox Times.

    Згідно із заявою Білого дому, «отець Олександр Карлуцос є колишнім генеральним вікарієм Православної архієпархії Америки. Після більш ніж 50 років священнослужіння, консультування кількох президентів США, Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій призначив його протопресвітером Вселенського Патріархату».

    Зокрема, отець Карлуцос багато років служив спеціальним помічником Архієпископа Америки. За ці роки він створив цінний зв’язок з Білим домом, Конгресом, Державним департаментом, іншими церковними лідерами та місцевими чиновниками. Крім того, він відіграв ключову роль у зборі коштів для відновлення церкви Святого Миколая, зруйновану під час нападу терористів на Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку.

    Найсвіжіше

    Популярне