Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Вселенського Патріархату у Великій Британії засновує українські парафії

    Архієпископ Фіатірський та Великої Британії Микита оголосив, що історична Архієпархія Фіатірська та Великої Британії (єпархія Вселенського Патріархату) знаходиться в процесі заснування додаткових українських православних парафій по всьому Об’єднаному Королівству.

    Отець Мирослав Пушкарук, канонічний священнослужитель Архієпархії, звершує Богослужіння в архієпархіальній каплиці Благовіщення у неділю вранці о 10:00, а також подорожує Об’єднаним Королівством, пропонуючи духовну, душпастирську, матеріальну підтримку українським православним вірним, повідомляє Orthodox Times.

    Незабаром будуть оголошені подробиці щодо нових місць парафії. Кожна українська православна парафія збереже свою ідентичність, звичаї, мову, календар і традиції, водночас будучи частиною культурно різноманітної сім’ї Вселенського Патріархату, і зокрема, його місцевої Архієпархії Фіатірської та Великої Британії.

    Архієпархія Вселенського Патріархату, Матері-Церкви Київської Русі, яка нещодавно надала автокефалію Православній Церкві України, продовжуватиме підтримувати та допомагати, а також збільшувати пастирське служіння для православних українців у Великій Британії.

    Найсвіжіше

    Популярне