Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Броварах місцеві чиновники відкатують назад декомунізацію

    У Броварах місцеві чиновники намагаються перейменувати вулицю, названу на честь українського дисидента М. Мельника, на “нейтральну” Старолісову. При цьому місцевий депутат і в.о. директора краєзнавчого музею І. Крепак з цією метою у публічному просторі поливає брудом ім’я українського дисидента Михайла Мельника, який трагічно загинув через тиск КГБ, і заявляє, що той начебто “нічого не зробив для України”.

    Про це повідомляє  член комісії Броварської міської ради з питань найменувань та пам’ятних знаків, журналіст та активіст Громадянського руху “Відсіч” Дмитро Карпій.

    Останнім часом броварська влада активно намагається протиснути “нейтральні” назви вулиць на честь рослин і дерев (перетворюючи місто на якийсь дачний кооператив) замість “суперечливих” постатей українського антикомуністичного спротиву, пояснюючи це тим, щоб потім не довелося знову перейменовувати.

    Так нещодавно вони відмовились назвати вулиці на честь місцевих священників та інших діячів, репресованих радянською владою в 1930-і рр. Останнім часом це вже набирає системності.

    Нагадаємо, Рівне дерусифікували, перейменувавши вулиці. Також священник ПЦУ обурився пам’ятнику «Червоній армії» в центрі Чернівців.

    Найсвіжіше

    Популярне