П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав Фіатирську митрополію Вселенського Патріархату

    6 липня 2022 р. під час свого перебування у Великобританії Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав резиденцію Фіатирської митрополії Вселенського Патріархату, яка діє у Сполученому Королівстві. Предстоятеля ПЦУ супроводжував архієпископ Євстратій.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Фіатирський Никита тепло привітав предстоятеля ПЦУ в єпархіальній резиденції.

    «Я не раз мав радість і задоволення бути в Україні, і тепер з такою ж радістю приймаю Ваше Блаженство у себе» – підкреслив владика Никита. «Ми з глибоким сумом, співстражданням і співчуттям до українського народу бачимо події війни, яку розв’язала Росія проти України, ми молимося за мир та в міру наших можливостей допомагаємо українцям тут, у Великобританії» – зазначив він.

    Митрополит Епіфаній подякував владиці Никиті за підтримку та молитву, за візит солідарності, який був здійснений ним до України разом з іншими релігійними діячами, а також розповів про конференцію з питань свободи релігії, в якій він бере участь.

    На честь візиту Предстоятеля Православної Церкви України митрополит Микита дав офіційний обід.

    «Бажаю українському народу швидко досягти перемоги у боротьбі зі злом та справедливого миру» – підкреслив він, звертаючись до гостей з України.

    Нагадаємо, делегація ПЦУ взяла участь у Міжнародній конференції зі свободи віросповідання.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне