Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація ПЦУ бере участь у Міжнародній конференції зі свободи віросповідання

    Уряд Великої Британії проводить дводенну міжнародну конференцію зі свободи релігії та переконань, щоб закликати активізувати глобальні дії, щоб це фундаментальне право людини було визнано та реалізовано в усьому світі.

    Багато міністрів, парламентарів, релігійних лідерів і членів громадянського суспільства з кількох країн зібралися у вівторок, 5 липня, у Лондоні на дводенну конференцію, спрямовану на зміцнення міжнародних зусиль із забезпечення свободи релігії та переконань у всьому світі. Серед учасників – предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній та речник ПЦУ архієпископ Євстратій.

    Учасників конференції вітали принц Вельський Чарльз, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, архієписокп Кентерберійський.

    Лондонська міжнародна міністерська конференція зі свободи релігії та переконань (ForRB) 2022 року організована урядом Великої Британії, спираючись на попередні конференції на міністерському рівні, проведені з цього питання Сполученими Штатами у 2018 та 2019 роках, а також у віртуальному форматі Польщею у 2020 році. Він також об’єднує членів Міжнародного альянсу свободи релігії та переконань (IRFBA), коаліції з 36 країн, заснованої у 2020 році для узгодження дій із захисту людей у ​​всьому світі, які зазнають переслідувань або дискримінації через свою релігію чи переконання.

    Оскільки серйозність і масштаби порушень і зловживань свободою релігії та переконань у кількох країнах продовжують зростати, захід спрямований на підвищення обізнаності щодо поточних викликів цьому фундаментальному праву людини, його зв’язку з іншими правами людини та найкращих практик у запобіганні порушенням та його захисті.

    Конференція прагне спонукати країни-партнери та зацікавлені сторони, а також експертів з прав людини, громадянське суспільство, наукові та релігійні групи діяти разом шляхом обміну найкращими практиками, створення спільних зобов’язань та використання досвіду Великої Британії у вирішенні проблем прав людини.

    Найсвіжіше

    Популярне