Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Халкідонський очолив Богослужіння у Нью-Йорку

    3 липня у Свято-Миколаївському храмі та національній святині в Нью-Йорку, митрополит Халкідонський Еммануїл очолив Велику вечірню. Церква побудована на місці зруйнованого храму внаслідок терактів 11 вересня, коли літаки терористів врізались у вежі-близнюки.

    На знак підтвердження єдності Греко-Православної Архиєпархії Америки (Вселенського патріархату) служили канцлери від кожної митрополії, повідомляє orthodoxtimes.com, передає Духовний Фронт України.

    Архієпископ Америки Елпідофор відзначив виняткове служіння Георгія Гігікоса та Енді Веніопулоса, які «використали свої надзвичайні таланти та вміння, щоб привести Святиню до життєво важливих моментів її публічного відкриття: минулого року, напередодні 11 вересня, для освітлення святині; у тридцяту річницю Патріаршого перебування Його Всесвятості, для відкриття дверей Вселенським Патріархом Варфоломієм; і сьогодні ввечері, на цю Вечірню і завтра на Освячення».

    Архієпископ Елпідофор також висловив вдячність патріарху Сербському Порфирію, який замовив і подарував повний комплект облачення для оздоблення вівтаря.

    Низка екуменічних і міжконфесійних лідерів також були присутні на Вечірні, включно з Грузинською Апостольською Православною Церквою в Північній Америці та Вірменською Апостольською Церквою. Також були представники від Маланкарської Православної Сирійської Церкви та Католицької Церкви (архієпископ Гарбрієль Дж. Качча).

    Освячення храму відбудеться сьогодні о 16:15 за Київським часом (9:15 за часом в Нью-Йорку). Трансляцію можна переглянути на сайті храму за цим посиланням.

    Найсвіжіше

    Популярне