Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У росії на єромонаха, який називав росіян загарбниками, відкрили кримінальну справу

    У росії продовжують переслідувати притомних громадян. На єромонаха із Свердловської області, який засуджував війну, порушили кримінальну справу за статтею про дискредитацію збройних сил росії. Єромонах належав до Російської православна церква закордоном (Агафангела), але перебував в росії.

    Про це повідомляє sova-center.ru

    Єромонах писав, що керівництво росії порушує божественні заповіді. Євген Пінчук — єромонах Нікандр із міста Верхотур’я — став фігурантом кримінальної справи через пост ВКонтакте, який він опублікував 30 березня. На думку слідства (та експертизи), у цій посаді Пінчук дозволив собі назвати дії російської армії загарбницькими.

    Зараз його обліковий запис у соціальній мережі видалено.

    Така позиція прямо суперечить позиції Міноборони росії, тож у слідчому комітеті порушили справу на Пінчука. У частині першій статті 280.3 КК рф йому загрожує позбавлення волі на пів року.

    Введення в законодавство заборони на дискредитацію дій російських збройних сил і держорганів за кордоном стало необґрунтованим обмеженням права на свободу слова, покликаним придушити критику політичного режиму путіна.

    Переслідування за вислови про російських загарбників свідчать, що в росії намагаються придушити інакомислячих, щоб режим путіна міг безкарно продовжувати чинити свої злочини.

    Нагадаємо, міжнародний кримінальний суд розпочинає збір доказів нападу Росії на Україну. Також у росії затримали людей, які зламували акаунти священників РПЦ і виступали проти війни рф в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне