П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії затримали людей, які зламували акаунти священників РПЦ і виступали проти війни рф в Україні

    У Петербурзі затримали двох людей, які зламували акаунти священників РПЦ і розміщували публікації проти війни росії в Україні.

    Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на міліцію.

    Встановлено, що люди від імені священників московського патріархату розміщували публікації проти загарбницької війни Росії, а також дискредитували керівництво РФ та РПЦ. У РФ їх назвали «злочинцями» і «шахраями».

    Крім того, затримані намагалися викрасти приватні дані священнослужителів РПЦ, щоб схилити їх до «злочинної діяльності».

    Російська поліція каже, що координація «злочинної діяльності» велася з території України головою місцевої «розкольницької» Церкви (ймовірно росіяни мають на увазі ПЦУ, – ред.). Також до  «антивійськової» діяльності причетний мешканець одного з регіонів РФ, який є представником так званої «катакомбної церкви».

    У РосЗМІ запевняють, що один із затриманих є уродженцем Києва, інший – місцевий мешканець. Щодо обох порушили кримінальні справи за статтею «Неправомірний доступ до комп’ютерної інформації». Їм загрожує до 5 років ув’язнення.

    Нагадаємо, у рф порушили кримінальну справу проти диякона РПЦ, який виступив проти війни. Також у Росії оштрафували священника, який виступав проти війни і говорив правду про звірства ЗС рф.

    Найсвіжіше

    Популярне