Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У рф порушили кримінальну справу проти диякона РПЦ, який виступив проти війни

    У рф продовжують переслідувати всіх незгодних із війною, яку веде росія проти України.

    33-річний в’ятський диякон російської православної церкви Дмитро Баєв опублікував на своїй сторінці у «ВКонтакте» серію репостів, які закликають зупинити війну росії з Україною та притягнути до Міжнародного кримінального трибуналу президента владіміра путіна, пише Радіо Свобода.

    У квартирі диякона в місті Кірові (рф) пройшов обшук, його оголосили у федеральний розшук росії, проте ще не позбавила сану.

    Слідчий Комітет порушив на диякона кримінальну справу за пунктом “д” частини 2 ст. 207.3 КК РФ (“Публічне поширення явно неправдивої інформації про використання збройних сил рф за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі або за мотивами ненависті або ворожнечі щодо будь-якої соціальної групи“)

    До початку війни Дмитро Баєв служив у Церкві Іоанна Предтечі в Кірові (Вятці), проте 25 лютого звільнився за власним бажанням та незабаром покинув Росію разом із сім’єю.

    Сам клірик каже наступне: “У Росії – або правильніше перейменувати Роzzии – залишився не народ, а народонаселення. Ці населюки – або, якщо хочете, скріпці – зовсім не в змозі адекватно оцінювати реальність. Їм подобається жити в ілюзії уявної величі, особливого російського шляху, їхньої “важливої” місії перед усім світом. Їх практично марно витягувати з цієї матриці. Вони не хочуть вивчати інформацію з різних джерел, робити критичну оцінку. Такого питання знайти правду перед ними взагалі не варто”.

    Нагадаємо, диякон Дмитро Баєв виявився єдиним церковним служителем у Вятській єпархії та одним із небагатьох у росії, хто відкрито виступив проти війни з православним народом України, яку благословив московський патріарх кіріл (гундяєв).

    У Костромській єпархії священики Воскресенського храму у селі Карабанове 89-річний о. Георгій Едельштейн та 50-річний о. Іоанн Бурдін опублікували звернення проти війни до вірян на парафіяльному сайті. Але це крапля в морі. Більшість митрополитів та духовенства рпц підтримують “спецоперацію” рф в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне