Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Євстратій: Ключ проблеми Московського патріархату в Україні в повній відсутності комунікації

    Речник Православної Церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) впевнений, що УПЦ МП має проблеми в Україні через відсутність комунікації із владою.

    Про це владика розповів Духовному Фронту України.

    «Якщо говорити по суті, то ключ проблеми Московського патріархату в Україні в повній відсутності комунікації з суспільством і державою. Вони звикли за роки, за десятиліття, що всі свої питання вони вирішують із начальниками з чиновниками, а на думку людей, на думку місцевої громади їм наплювати. То тепер, виникає зворотня реакція. Людям простим, місцевим громадам байдужа думка московського патріархату загалом і митрополита (УПЦ МП, – ред.) Антонія, зокрема», – сказав архієпископ.

    Речник ПЦУ звернув увагу, що Антоній (Паканич) не звертається до місцевої влади, яка заборонила діяльність УПЦ МП. Натомість Паканич жаліється в ЄС і президенту Зеленському на заборону УПЦ МП.

    «Чому вони не звертаються до відповідних місцевих рад, не спілкуються з депутатами? Може тому, що у цих депутатів і у цих представників місцевої влади є численні питання до них на які вони не можуть відповісти? І тому, ми ж прекрасно розуміємо в який спосіб і як себе завжди поводив Московський патріархат в Україні протягом багатьох років», – підсумував архієпископ Євстратій.

    Найсвіжіше

    Популярне