Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Офіційний сайт Московського патріархату публікує брехню УПЦ МП про «захоплення» храму на Тернопільщині

    “УПЦ” МП і РПЦ продовжують працювати разом для розколу України поширюючи брехню.

    21 червня на сайті Московського патріархату, патріарх якого всеціло підтримує звірства рашистів, опублікували брехню від УПЦ МП про нібито «захоплення» храму на Тернопільщині.

    У РПЦ розповіли про село Колодне Збаразького району. Громада більшістю голосів проголосувала за приєднання до ПЦУ, але меншість заблокувала храм і вчинила сутички із вірянами, які забажали змінити підпорядкування з московської на Українську Церкву.

    Ця історія неабияк не сподобалась УПЦ МП і тому вони традиційно назвали голосування парафіян про приєднання до ПЦУ «захопленням». Аналогічну версію поширили і на офіційному сайті Церкви-окупанта – московського патріархату.

    Таким чином УПЦ МП, яка не дозволяє релігійній громаді мирно перереєструвати громаду і звершувати богослужіння вже у ПЦУ, як того вимагає більшість парафіян, створює картинку для московських ЗМІ про «гоніння» і дає формальний привід «захищати» себе російським загарбникам від «бандерівців» і «націоналістів».

    Це вже не перший випадок, який потрапив на сайт РПЦ.

    Раніше на сайті Моспатріархату писали про «атаки» на храми УПЦ МП у Вінницькій єпархії. Також РПЦ писала про «захоплення» храму у Скулині. Також сайт Московської патріархії написав про заборону УПЦ МП в Борисполі через численні факти колабораціонізму.

    Найсвіжіше

    Популярне