Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Александрійський патріарх зустрівся з начальником нацгвардії Кіпру

    Вранці 20 червня 2022 року патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ у супроводі патріаршого Екзарха на Кіпрі Єпископа Нітрійського Никодима відвідав начальника Національної гвардії Кіпру пана Демокрітоса Зервакіса.

    Про це повідомляє сайт Александрійської Православної Церкви.

    Головною темою обговорення став брифінг про місіонерську роботу Православної Церкви в Африці, а також нещодавнє надання президентом Єгипту паном Аль-Сісі землі Александрійському патріархату в новій адміністративній столиці Єгипту.

    Перед від’їздом Патріарха начальник Нацгвардії подарував патріарху почесну дошку із зображенням їхньої спільної батьківщини – Криту.

    Після цього предстоятель Александрійської Церкви вирушив до міста Ларнака, де мав приватну зустріч з митрополитом Кітійським Нектарієм, з яким вирішили проводити раз на місяць Божественну Літургію англійською мовою в церкві св. Георгія в Ларнаці для духовних потреб англомовної громади, яка приїжджає з Південної Африки, а також для послідовної допомоги місіонерській роботі в Африці.

    21 червня 2022 року патріарх Феодор мав офіційну зустріч з послом Греції на Кіпрі паном Іоанном Папамелетіу.

    Фото: Александрійський патріархат

    Нагадаємо, у кінці травня патріарх Александрійський вдруге відвідав країни Східної Африки. Також після початку повномасштабної війни патріарх Александрійський Феодор висловив підтримку українському народу.

    Найсвіжіше

    Популярне