Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський Феодор висловив підтримку українському народу

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ висловив глибоке співчуття з приводу страждань українського народу від російської військової агресії. Також він відзначив героїзм воїнів та всіх українців, які захищають свою державу і свободу від нападників. Про це Предстоятель другої за честю Александрійської Церкви сказав у телефонній розмові з Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Наша давня апостольська Церква, престол святого Марка, як і весь світ, глибоко співстраждає Україні, вашому побожному народу, який я знаю і люблю з часу свого служіння в Одесі. Ми засуджуємо агресію з боку Росії та просимо у Бога для наших українських братів і сестер захисту і досягнення миру. На очі навертаються сльози, коли ми бачимо, як агресори обстрілюють ракетами мирних жителів, їх будинки. Передайте Вашій пастві наше запевнення в любові та молитві за Україну, за мир на вашій землі» – зазначив зокрема Блаженнійший Патріарх Феодор.

    Митрополит Епіфаній подякував Предстоятелю Александрійського Патріархату і у його особі – всій Церкві за підтримку, співчуття і молитву. «На нашому боці правда, тому з нами Бог. А де Бог – там перемога» – сказав Предстоятель ПЦУ.

    Раніше Блаженнійший Митрополит Епіфаній мав також телефонну розмову зі Всесвятійшим Вселенським Патріархом Варфоломієм, від якого також отримав запевнення у молитві, підтримці та надію на досягнення миру. З приводу російської агресії проти України Вселенський Патріарх також зробив вже низку публічних звернень.

    Окрім цього Предстоятель ПЦУ мав протягом попередніх днів розмови з Президентом України Володимиром Зеленським, низкою українських державних діячів, а також закордонних друзів України. Телефонні розмови Предстоятеля відбулися з митрополитами Галицьким Андрієм, Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом, Луцьким і Волинським Михаїлом, Донецьким і Маріупольським Сергієм, архієпископами Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, Дніпровським і Криворізьким Симеоном, єпископами Харківським і Богодухівським Митрофаном, Кропивницьким і Голованівським Марком, Хмельницьким і Камянець-Подільським Павлом та багатьма іншими архієреями ПЦУ.

    Напередодні у своєму відеозверненні предстоятель ПЦУ висловив подяку захисникам України та закликав на них Боже благословення.

    Найсвіжіше

    Популярне