Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський вдруге відвідав країни Східної Африки

    27 травня 2022 року патріарх Александрійський Феодор II, прибув до Танзанії в супроводі митрополита Аксумського (Ефіопії та Еритреї) Даниїла з пастирським візитом до Архієпархії Аруші та Святої Центральної Танзанії. Це вдруге, коли Блаженніший відвідав країни Східної Африки.

    Про це повідомляє митрополит Танта.

    Патріарха міжнародному аеропорту Аруші прийняли єпископ Аруші та Центральної Танзанії Агатонікос, єпископ Букоби та Західної Танзанії пан Хризостом та духовенство Архієпархії.

    Потім усі у супроводі папи Феодрора вирушили до собору Благовіщення Богородиці в Аруші, де було урочисто прийнято патріарха та прочитано подячну молитву. Після цього предстоятель Александрійської Церкви звернувся до присутніх зі словами свого бачення шляху православ’я в Африці, особливо в цьому регіоні, сказавши: «Ви сильна молодь Африки, майбутнє нашої Церкви». Потім він благословив усіх.

    Під час цього пастирського візиту патріарх Феодор залишиться в Аруші на тиждень, щоб благословити православну паству в єпархії, провести зустрічі з політиками та державними діячами регіону, а також створити нову місіонерську інфраструктуру єпархії.

    Патріарх Феодор в Аруші

    Найсвіжіше

    Популярне