Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили, що санкції не змусять Кирила відмовитися від благословення війни проти України

    Політики в Європі розуміють, що підтримувати війну проти України – це зло, яке треба присікати. А от в московській церкві це не розуміють.

    Британія запровадила санкції проти патріарха РПЦ Кіріла. Ситуацію прокоментував спікер РПЦ Владімір Лєгойда. Він заявив, що Кіріла санкціями не залякати і він буде продовжувати свою підтримку війни рф проти України.

    «Мені вже неодноразово доводилося писати про можливі санкції проти патріарха Кіріла, і ось вони запроваджені однією з європейських країн. Почну з того, що спроби залякати чимось Предстоятеля Російської Церкви або змусити його відмовитися від своїх поглядів безглузді, абсурдні і безперспективні», – написав Лєгойда, передає сайт Московської патріархії.

    Він додав, що російська церква, нібито є останнім мостом і засобом комунікації, який хочуть зруйнувати.

    Лєгойда також удає, що не розуміє, за що Кіріла покарали санкціями, хоча в санкційному списку чітко сказано: «за виправдання агресії рф проти України». Через це спікер моспатріархії каже, що це все політичні сили, які хочуть посилити ескалацію.

    «Це може бути потрібне лише тим політичним силам, які зробили ескалацію конфлікту та віддалення світу своєю важливою метою. Інакше ніяк не можу пояснити такі абсурдні та контрпродуктивні заходи, які сприяють лише одному — розриву і так сильно постраждалої комунікації європейської спільноти з Росією», – підсумував речник РПЦ.

    Нагадаємо, у МЗС рф обідились, що Британія санкції ввела тільки проти Кіріла, але забула про «нацистів в Україні». Також Литва знову добиватиметься включення путінського попа Гундяєва до списку санкцій ЄС.

    Найсвіжіше

    Популярне