Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У МЗС рф обідились, що Британія санкції ввела тільки проти Кіріла, але забула про «нацистів»

    У МЗС росії образились на Велику Британію, через введені санкції на очільника РПЦ Кіріла (Гундяєва), який виправдовував війну росії проти України. Офіційний представник МЗС рф Мария Захарова сказала, що Велика Британія вводить санкції проти Кіріла, але не запроваджує їх проти «українських нацистів».

    «Британія внесла до санкційних списків патріарха Кирила та російського дитячого омбудсмена Львову-Бєлову. Все, що ви повинні знати про британський режим, який не включив до жодного санкційного списку жодного українського нациста з виколотою свастикою», – написала Захарова  16 червня у себе в телеграм-каналі, передає «Интерфакс».

    У заяві уряду Великобританії говорилося, що московський патріарх Кіріл (Гундяєв) опинився під санкціями через значну підтримку війни рф в Україні. Також до списку опинилася уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова за примусове вивезення українських дітей та їхнє подальше усиновлення в Росії.

    Під санкціями мається на увазі заморожування активів у Великій Британії, а також заборону на в’їзд до цієї країни.

    Раніше Зеленський ввів санкції проти Петербурзької духовної академії РПЦ та 235 інших вузів рф. За словами предстоятеля ПЦУ Кіріл (Гундяєв) має відповісти за те, що прикриває рясою путінські злочини.

    Найсвіжіше

    Популярне