Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський ввів санкції проти Петербурзької духовної академії РПЦ та 235 інших вузів рф

    Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України запровадження санкцій щодо 236 вищих навчальних закладів РФ та 261 ректора, серед яких є навчальні заклади московського патріархату.

    Відповідний указ президента України №401/2022 опубліковано на сайті глави держави, передає Духовний Фронт України.

    «Обмежувальні заходи щодо вузів включають припинення культурних обмінів, наукової співпраці, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм із іноземними державами та іноземними юридичними особами», – йдеться в додатку до указу Зеленського.

    Термін дії – безстроково.

    Під санкції попала Санкт-Петербурзька духовна академія російської Православної Церкви та тобольська Православна Духовна Семінарія РПЦ Московського патріархату та  інші 234 навчальних закладів в росії.

    Також в санкційний список занесено єпископа Петергофського Московського патріархату Сілуана (Нікітіна). Його активи в Україні буде заблоковано, а візу на територію України скасовано.

    Нагадаємо, очільник МЗС Литви розповів, як Гундяєва викреслили із списку санкцій ЄС. Також президент України ввів санкції проти Пєскова, Шойгу та Лаврова.

    Найсвіжіше

    Популярне