П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч духовенства Вселенського патріархату та Англіканської спільноти

    З 8 по 10 червня на Фанарі відбулися неформальні переговори між Вселенським Патріархатом та Англіканською спільнотою.

    До складу делегації Вселенського патріархату входили митрополит Бельгійський Афінагор, співголова Комітету цього Офіційного діалогу; митрополит Силіврійський Максим; Архієпископ Тельмесський Іов і протопресвітер Христос Христакіс, православний секретар цього комітету, повідомляє orthodoxtimes.com

    Англіканську спільноту представляв англіканський співголова комітету цього офіційного діалогу, архієпископ Річард Кларк, Ірландія; архієпископ Майкл Льюїс, глава англікан Близького Сходу; доктор Вільям Адам та інші.

    Обидві делегації обмінялися інформацією з різних церковних питань обох Церков.

    Православні представники поінформували англікан про різноманітні актуальні питання та діяльність Вселенського патріархату, а також про різні події в Православній Церкві загалом.

    Після презентації двох делегацій відбувся обмін думками.

    Вселенський патріарх Варфоломій прийняв представників англікан, які наголосили на важливості, яку Вселенський Патріархат надає двосторонньому діалогу між християнськими Церквами і особливо з англіканською спільнотою.

    Нагадаємо, нещодавно відбулось богослужіння на Фанарі патріарха Варфоломія та архієпископа Охридського. Також предстоятель ПЦУ привітав Вселенського патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства.

    Найсвіжіше

    Популярне