П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав Вселенського патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства

    День небесного покровителя знаменний тим, що він не вимірює літа, а є свідченням позачасової істини, адже в цей день ми нагадуємо приклад життя святого, ім’я якого носимо, та маємо його за орієнтир та взірець, до якого прагнемо.

    Про це йдеться у вітанні предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія до Вселенського патріарха Варфоломія з нагоди Дня тезоіменитства.

    “Ваша Всесвятосте, від повноти Православної Церкви України та від себе особисто сердечно вітаю Вас з Днем тезоіменитства!
    День небесного покровителя знаменний тим, що він не вимірює літа, а є свідченням позачасової істини, адже в цей день ми нагадуємо приклад життя святого, ім’я якого носимо, та маємо його за орієнтир та взірець, до якого прагнемо.
    Господь, як свідчить нам Писання, у святому апостолі Варфоломію побачив людину, яка не має лукавства. Так і Ви, Ваша Всесвятосте, уподібнюючись своєму небесному покровителю, маєте відкрите любляче серце. У ньому можна розгледіти щирість та відвертість, простоту та непохитність, правду та чесність.
    З приємністю пригадую Ваше перебування на нашій Батьківщині-Україні, ту любов, яку Ви дарували вірним та духовенству Православної Церкви України і всьому нашому народу, та як милувалися Золотоверхим Києвом.
    Сьогодні весь український народ проходить випробування страшною війною, бо у Москві вирішили, що вони у нас вирвуть корені, знищать цвіт нації. Проте ми не зів’яли, але ще більше згуртувалися та розквітаємо так, як ще ніколи раніше не квітли – жертовністю, любов’ю до ближніх, до правди.
    Ми щиро дякуємо за Ваші щоденні молитви за мир в Україні та її громадян, за припинення кровопролиття в нашій державі, а також молитви за українців, які залишили свою землю та були вимушені виїхати за межі держави, особливо – за дітей, які страждають від війни. Дякуємо за матеріальну допомогу для вдів та сиріт, для всіх, хто її потребує.
    Нехай Господь за молитвами святого апостола Варфоломія дарує Вам міцне здоров’я та многих і благословенних літ праці! В день Вашого свята, напередодні П’ятидесятниці, з особливими почуттями молимося за Вас, за Ваше довголіття у доброму здоров‘ї та плідному служінні на благо Вселенського Патріархату і всього Православ‘я”.

    Найсвіжіше

    Популярне