Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослужіння на Фанарі патріарха Варфоломія та архієпископа Охридського

    12 червня патріаршу Божественну Літургію в церкві Святого Юра на Фанарі провели Вселенський Патріарх Варфоломій та архієпископ Охридський Стефан.

    Архієпископ Охридський вже кілька днів перебуває в Константинополі, а 11 червня офіційно відвідав Богословську школу в Халки, повідомляє orthodoxtimes.com та сайт Вселенської патріархії.

    Кілька днів тому пан Стефан дав пояснення надання «Томоса про автокефалію» Сербським патріархатом.

    Щодо рішення Сербської Церкви про надання «Томосу про автокефалію» Церкві Північної Македонії, архієпископ Охридський Стефан уточнює, що це «офіційний документ, свого роду рекомендація, з якою (Охридська, – ред.) Церква представляється ​​готовою і гідною отримати автокефалію».

    У тій же заяві він згадав про візит на Фанар, де з нетерпінням чекав «офіційного прийняття нас на Православній літургії».

    Вселенський патріархат буде проінформований про рішення Сербської православної церкви закрити всі адміністративні питання між двома Церквами.

    Архієпископ Стефан висловлює надію, що розв’язання церковного питання країни відбудеться «з опублікуванням Томосу про автокефалію Вселенським Патріархом Варфоломієм відповідно до його канонічної та історичної юрисдикції».

    Фото: Вселенський патріархат / Архієпископ Охридський і Вселенський патріарх

    Найсвіжіше

    Популярне