Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії зустрівся з Вселенським патріархом

    У середу, 8 червня, Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції президента Чорногорії Міло Джукановіча.

    Митрополія Сербської Церкви в Чорногорії, яка має назву Чорногорсько-Приморська митрополія, виступила з офіційною заявою з приводу ставлення президента Чорногорії Міло Джукановича до Сербської православної церкви в Чорногорії. Раніше він звинувачував Росію, яка використовує СПЦ для дестабілізації Чорногорії.

    10 травня патріарх Сербський Порфирій відвідав місто Плєвля в Чорногорії. Після літургії в місцевому храмі святого Георгія предстоятель Сербської ПЦ виголосив проповідь у якій проповідував чорногорцям про «сербську ідентичність».

    9 травня 2022 року Синод Вселенського Патріархату вступив у євхаристійне спілкування з Охридською Архієпископією, зціливши розкол в Північній Македонії. Також Синод Вселенського патріархату передав Сербській Церкві врегулювання адміністративних справ між нею та Церквою Північної Македонії в рамках священно-канонічного порядку та церковної традиції.

    У січні цього року голова парламенту Чорногорії Алекса Бечич зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Тоді численна чорногорська делегація на чолі зі спікером парламенту обговорила з Його Всесвятістю загальну церковну ситуацію в Чорногорії під час та після інтронізації нинішнього митрополита Іоаннікія.

    Найсвіжіше

    Популярне