П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей ПЦУ відвідав багатостраждальну громаду на Рівненщині

    Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон 7 червня очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого в храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в селі Заболоття Вараського благочиння.

    Владиці співслужили протоієрей Віталій Бондар, настоятель храму протоієрей Віктор Когут та запрошене духовенство, повідомляє Рівненська єпархія ПЦУ.

    Світлина: Рівненська єпархія ПЦУ

    Під час богослужіння присутні помолились за визволення України від російських загарбників та за здоров`я українських воїнів, які ціною власного життя захищають нашу незалежність.

    Наприкінці відправи архієрей звернувся до пастви з повчальним словом та відзначив благословенними грамотами церковний актив.

    Громада ще у 2019 році ухвалила рішення про перехід до ПЦУ. Тоді на загальних зборах релігійної громади були присутні 223 людини, за перехід проголосували – 216, утрималось – 7. Однак, представники релігійної громади УПЦ (МП) із цим не погодились та подавали до суду.

    Попри те, що на храм жертвували всі люди, прихильники Московського патріархату забрали з храму все, що хотіли, а священник «УПЦ» зі своїми прихильниками не тільки виніс все майно, а й демонтував унітаз із вбиральні.

    У травні 2021 року на територію храму релігійної громади с. Заболоття Православної Церкви України із застосуванням сили, нецензурної лайки та з порушенням публічного порядку увірвалися прихильники УПЦ МП (РПЦвУ), в результаті чого виник конфлікт.

    Найсвіжіше

    Популярне