Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербський монах замовчує, що окупанти вбили ченців Святогірської лаври УПЦ МП

    Єромонах Сербської Православної Церкви Петар Петрич розмістив допис у соцмережах про похорон ченців УПЦ МП у Святогірській лаврі, але коли його запитали чому вони загинули, він уникнув відповіді.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сторінку єромонаха Петара у соцмережі Фейсбук.

    «Що сталось, отче?», – запитав під дописом сербського єромонаха один із користувачів. «Загинули», – коротко відповів отець Петар, замовчуючи злочини російських окупантів, які обстріляли монастир УПЦ МП та вбили чотирьох монахів.

    Варто зазначити, що 24 травня монах Сербської Церкви вітав із іменинами патріарха Кіріла, який виправдовує вбивства українців.

    Отець Петар Петрич служив у Сербській Православній Церкві у Боснії, пізніше переїхав в Україну і ймовірно служив у Почаївській та Києво-Печерській лаврах і організував паломництва сербів до України. Між сербами через свою колишню діяльність у монастирі у Боснії та ці поїздки паломників у Україну досить популярний.

    Монах Патар не осуджує війну рф проти України, а натомість пише про служби в Почаєві і свята. Крім того, отець Петар нічого не пише про “незалежність” УПЦ МП, тому що це для сербів зрада та розкол.

    Про Київ отець Петар пише як про “мать городов русских”, про служби у лаврах як про “красу русских служб”. У сербській мові слово “русский” практично означає російський оскільки немає окремого слова про Русь.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України писав, що УПЦ МП «благословляла» терористів, а тепер вони нищать їх церкви і вбивають монахів. Зеленський радить УПЦ МП зробити «рішучі висновки» з обстрілу Святогірської лаври.

    Також Сербський патріарх помолився за мир, але не засудив агресію рф. Крім цього патріархат Сербії порушив багатовікові традиції і надав Охридській архієпархії «Томос про автокефалію».

    Єромонах Сербської Церкви Петар Петрич

    Найсвіжіше

    Популярне