П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП відповіли на заяву Синоду ПЦУ, щодо створення монастиря в Києво-Печерській Лаврі

    23 травня 2022 року Синод ПЦУ вирішив утворити у складі Православної Церкви України релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) ПЦУ». А також вирішив звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської УПЦ (ПЦУ).

    У філії московського патріархату в Україні опублікували коментар «Юридичного відділу» РПЦвУ на таке рішення Синоду ПЦУ.

    В РПЦвУ зазначили, що утворення монастиря Української Церкви (ПЦУ) в Києво-Печерській лаврі, яка зараз повністю під владою Московського патріархату, нібито продовжує загарбницьку політику ПЦУ.

    В РПЦвУ заявили, що рішення Синоду ПЦУ про утворення чоловічого монастиря є «спробою утворення штучного монастиря».

    Нагадаємо, раніше Синод УПЦ МП просив генпрокурора і президента втрутитись, щоб місцева влада не примушувала їх розірвати зв’язків із Росією. Також в УПЦ МП вважають незаконним законопроєкт, який зобов’язує їх розірвати зв’язки і підпорядкування російській церкві.

    Натомість Синод ПЦУ закликав владу заборонити МП в Україні, як інструмент гібридної агресії. На думку релігієзнавця Юрія Чорноморця Українська Церква повинна порвати з єретиками із РПЦ і ствердити, що чекає і світського Нюрнбергу над Кирилом, і засудження з боку пентархії. Він запевнив, що злочинно зберігати єдність «УПЦ» МП з Москвою під час повномасштабної війни.

    Найсвіжіше

    Популярне