П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Публічна підтримка Кіріла війни Росії проти України неприйнятна для частини православних Литви

    Речниця прем’єр-міністерки Литви Раса Якілайтене заявила, що публічна підтримка війни проти України з боку глави російської православної церкви патріарха Кіріла є неприйнятною для частини православних християн Литви. Тому вони мають право сповідувати свою віру «без конфлікту совісті».

    «Публічна підтримка Московського Патріарха Кіріла війни Росії проти України неприйнятна для частини православних Литви, тому, за словами прем’єр-міністра, природно і гуманно, що литовські православні мають право сповідувати свою віру без конфлікту совісті», – сказала Якілаїтене BNS у понеділок, – передає lrytas.lt

    Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте написала листа до Вселенського патріарха Варфоломія I про підтримку православних християн Литви, які хочуть відокремитися від московського патріархату.

    За словами речниці, у листі до Вселенського патріарха Шимоніте підтвердила готовність обговорити можливу роль уряду Литви у відновленні діяльності Вселенського Патріархату у країні «як, за можливості, при зустрічі з Патріархом I, так і на робочому рівні через заступника глави МЗС».

    Лист прем’єр-міністерки передали патріарху Варфоломію 18 травня.

    Раніше литовські ЗМІ повідомляли, що частина православних священників Литви готує окреме звернення духовенства та національних громад до патріарха Варфоломія, а також звернення влади для підкріплення прохання.

    Найсвіжіше

    Популярне