Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Війна стала поштовхом для багатьох православних шукати єдності, – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній впевнений, що війна стала поштовхом для багатьох православних в Україні, щоб шукати єдності. Двері ПЦУ відкриті для всіх православних.

    Про це він сказав під час проповіді.

    «…Ви всі знаєте, що окрім горя і страждань, які принесла до нас війна, нинішні трагічні події стали поштовхом і спонуканням для багатьох православних в Україні шукати єдності, полишити колишні упередженість і ворожнечу, простити образи та заради правди і блага народу єднатися в Помісній Православній Церкві України так, як це визначене Переданням, канонами і Томосом про автокефалію. Десятиліттями ми, брати і сестри у вірі православній, ніби ті юдеї та самаряни, були розділені. Але Христос закликає нас шукати порозуміння, миру і єдності, не бути упередженими, але відкритими і люблячими», – зазначив архієрей.

    Митрополит Епіфаній закликав всіх одновірців, православних в Україні, до діалогу, до єднання навколо Христа і навколо Києва – матері міст України-Руси, до спільного будування єдиної Помісної Церкви, автокефалія якої на весь православний світ проголошена через Томос Вселенського Патріарха.

    «Наші двері відкриті для всіх православних, хто має добру волю і бажання служити Богу і українському народу. Наші серця відкриті, ми хочемо, щоби минулі непорозуміння не визначали надалі наше майбутнє. І ми віримо, що з Божою допомогою та спільними зусиллями зможемо досягнути єднання Церкви в Україні. Молімося про це, працюймо для цього – і нехай Господь благословить успіхом нашу добру справу!», – митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся з делегацією єпископату РКЦ. Також митрополит Епіфаній передав на фронт гуманітарну допомогу для захисників України.

    Найсвіжіше

    Популярне