Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Харківський військовий шпиталь отримав автомобіль швидкої допомоги, придбаний парафіянами УПЦ США

    У Харків було доправлено автомобіль швидкої допомоги, придбаний за сприяння громади українського православного собору святого Андрія з Вашингтону (УПЦ США).

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан від імені предстоятеля ПЦУ передав спеціалізований транспортний засіб з вантажем гуманітарної допомоги для потреб Військово-медичного клінічного центру Північного регіону та поспілкувався з очільником закладу полковником медичної служби Героєм України Едуардом Хорошуном.

    Нагадаємо, УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів і продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні.

    На початку травня УПЦ США доставила додаткові вісім автомобілів швидкої медичної допомоги для потреб українських лікарень. Ці транспортні засоби, окрім тих, що були безпосередньо надані парафіями УПЦ США, були придбані в Німеччині та Польщі та доставлені до Михайлівського монастиря Православної Церкви України в Києві. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у вівторок – 3 травня 2022 року освятив вісім автомобілів швидкої допомоги та доставив їх Бучанській та Ірпінській громаді Київської області для потреб медичних лікарень. Окрім цих автомобілів швидкої допомоги, УПЦ США ​​закупила десять автомобілів-мінівенів, які взяли на використання для медичних потреб ЗСУ.

    Також в рамках благодійної співпраці Православної Церкви України та Української Православної Церкви США понад п’ять тисяч пасхальних приношень було роздано в Бучі, Ірпені, Ворзелі, Макарові, Гостомелі та інших містах, які постраждали від російського вторгнення.

    Найсвіжіше

    Популярне