П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Албанії: Я не уникав називати Росію у заявах про війну

    Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій заявив, що не уникав називати росію, коли говорив про війну в Україні. Приводом для такого оголошення стала стаття архідиякона о. Хрисавгіс.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Зокрема, у повідомленні в соцмережах архієпископ Анастасій наголосив, що «Фраза про те, що архієпископ Анастасій, учитель і наставник архідиякона Хрисавгія, уникав згадувати чи називати Росію у зв’язку зі своїми заявами про війну в Україні, не є точною”.

    Він додав, що «Архієпископ Албанії 13 березня сказав під час промови в Соборі Воскресіння Христового в Тирані: “ми активізуємо наш заклик до негайного припинення братовбивчої війни Росії проти України, для лікування поранених, для допомоги біженцям і для уникнення подальшої ескалації бойових дій”».

    Щобільше, у своєму пасхальному посланні 2022 року він заявив, що «у ці дні, коли біль, горе і сум’яття, викликані братовбивчою війною Росії проти України, переповнюють наші думки та душі, згадка про любов може здатися дивною».

    На завершення він підкреслив, що «у наших закликах до миру під час наших літургій духовенству доручено додати таке прохання: молимося за негайне припинення братовбивчої війни Росії в Україні…».

    Нагадаємо, Вселенський патріарх зазначив, що не можна благословляти війну проти свого брата. Також патріарх Варфоломій назвав служіння справі миру обов’язком православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне