Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава ВЗЦЗ РПЦ зустрівся з предстоятелем Кіпрської Церкви

    12 травня у столиці Кіпру Нікосії голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський РПЦ Іларіон (Алфєєв) зустрівся з архієпископом Кіпрським Хризостомом, повідомляє сайт ВЗЦЗ МП.

    Митрополит московського патріархату Іларіон, який бере участь у Кіпрі в Православних попередніх засіданнях Всесвітньої ради церков, був запрошений предстоятелем Кіпрської Православної Церкви на обід.

    Під час обіду відбувся обмін думками щодо перспектив міжправославних відносин, а також двосторонніх контактів між Російською та Кіпрською Православною Церквами, які ускладнилися після одностороннього припинення євхаристичного спілкування збоку РПЦ з Кіпрською Церквою, яка визнала у 2020 році Православну Церкву України.

    Глава Кіпрської Церкви нагадав про вжиті ним раніше посередницькі зусилля з врегулювання українського питання, у тому числі про свої поїздки до Помісних Православних Церков для обговорення цієї проблеми.

    Співрозмовники також торкнулися дещо інших тем, що становлять взаємний інтерес.

    Нагадаємо, раніше Іларіон (Алфеєєв) заявляв, що у РПЦ не бояться санкцій ЄС проти Кіріла (Гундяєва) і що рф «ні на кого не нападала».

    Найсвіжіше

    Популярне