Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Усі українські парафії в Австралії підпорядковуються архієпископу Австралійському

    Усі українські парафії в Австралії підпорядковуються архієпископу Австралійському Макарію. Вселенський патріарх Варфоломій висловив австралійському архієпископу Макарію довіру з нагоди трирічної річниці його обрання.

    Про це повідомляє ДФУ з посиланням на orthodoxtimes.com

    9 травня на засіданні Священного Синоду Вселенського Патріархату було прийнято рішення, що всі українські громади та парафії Архієпархії Австралії, які до сьогодні перебували під юрисдикцією митрополита Ієрапольського Антонія (Щерби), відтепер будуть під юрисдикцією Архієпархії Австралії.

    Тепер вони вшановують пам’ять архієпископа Австралійського Макарія як свого канонічного пастиря. У повідомленні Вселенського патріархату наголошується, що як митрополит Варфоломій, так і Священний Синод вітають його з «успішною душпастирською працею і служінням на п’ятому континенті».

    Також до Священної Архієпархії Австралії приєднались інші українські громади в Австралії, оскільки ПЦУ не має канонічної юрисдикції в діаспорі.

    Також Синод Вселенського Патріархату уточнює, що «Велика Христова Церква ніколи не визнавала Митрополита Філарета „Патріархом Київським“ або існування „Київського Патріархату“».

    З цієї причини на Синоді Вселенського патріархату зазначили, що створення «вікаріату УПЦ КП» в Австралії під керівництвом самопроголошеного «Патріарха» Філарета «є неканонічним, неприйнятним і не визнається Православною Церквою».

    Крім цього, Священний Синод Вселенського Патріархату повідомляє, що самопроголошений «архімандрит» «УПЦ КП» Нектарій Александрат, є неканонічним священнослужителем і не може звершувати Таїнства (сповідь, причастя, хрещення та ін.).

    Нагадаємо, 28 та 29 березня 2022 року в Сіднеї відбулася 13-та Зустріч єпископів Святої Архієпархії Австралії під головуванням Архієпископа Австралійського Макарія.

    Найсвіжіше

    Популярне