Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські парафії приєдналися до Архієпархії Австралії

    28 та 29 березня 2022 року в Сіднеї відбулася 13-та Зустріч єпископів Святої Архієпархії Австралії під головуванням Архієпископа Австралійського Макарія.

    На зустрічі архієпископ Макарій передав єпископам теплі побажання та благословення Вселенського патріарха Варфоломія та поінформував їх про актуальні питання та ініціативи помісної Церкви, повідомляє orthodoxtimes.

    12-й з’їзд духовенства і мирян Священної Архієпархії Австралії відбудеться в січні 2023 року. Тим часом Архієпархіальна рада збереться для узгодження деталей, а національні Збори священиків відбудуться в жовтні наступного року в Сіднеї.

    У канонічних межах Священної Архієпархії Австралії є українські громади, які донедавна належали до так званого і ніколи не визнаного канонічно «Київського патріархату». Після надання автокефалії ПЦУ Константинопольською Матір’ю-Церковою спеціальна комісія, призначена архієпископом Макаріосом, вивчила існуючу ситуацію та правові умови для включення цих Громад до юрисдикції Священної Архієпархії Австралії. Вже вирішено, що українські парафіяльні громади Святого Сави в Сіднеї та Святого Василія Великого в Ньюкаслі приєднаються до Святої Архієпархії Австралії.

    Самопроголошений «архімандрит» або «ігумен» або «генеральний вікарій» Нектарій Александрат нещодавно оголосив, що в Австралії було створено вікарство під так званим «Київський патріархат» і самопроголошеним «патріархом Філаретом». Для канонічної Православної Церкви немає «Київського Патріархату» і Філарета, оскільки самопроголошеного «патріарха» не визнає жодна канонічна Православна Церква, ані, звісно, Вселенський Патріархат. Тому його адміністративні акти та таїнства, які він здійснює, є недійсними та неіснуючими для Православної Церкви всюди.

    Те ж саме стосується Нектарія Александрата, який зображує себе священнослужителем. Зазначений джентльмен деякий час тому пройшов кілька митрополій Елладської церкви, наполягаючи, що він є канонічним священиком Священної Архієпархії Австралії. Коли після спілкування Митрополитів з нашим Архієпископом виявилася його брехня, і він повернувся до Австралії і приєднався до антиканонічної церковної формації під керівництвом «архиєпископа» Луки. Згодом він приєднався до іншої антиканонічної церковної установи, що базується в Сполучених Штатах під керівництвом Мелхіседека, так званого «архиєпископа Церкви Палестини в Америці», і нарешті приєднався до неіснуючого «Патріарха» Філарета, який оголосив про створення. псевдовікарства. У якийсь момент він також прикинувся лікарем, без наявності медичного диплому чи ліцензії, за що його притягнули до відповідальності.

    Загалом, Александратос, який час від часу виступає під такими іменами: Панайотіс Марлассі-Бурас, Панайотіс Маріассі-Бурас, Панайотіс Бурас, Панос Бурас, Панос Марлассі та Арана Хокіанга, був причетний до судової системи Греції та Австралії, а його ім’я фігурувало у ЗМІ. Він навіть публікує в Інтернеті фотографії церков, до яких він не належить, у тому числі канонічного монастиря Архангела Михаїла Вселенського Патріархату, Святої Митрополії Нової Зеландії.

    Звертаємо увагу вірян Австралії, що ця людина не є справжнім священиком, тому «таїнства», які він «звершує», не визнаються жодною Православною Церквою. Ми закликаємо згаданого джентльмена припинити носити священну рясу, – заявили у архиєпархії Австралії.

    Нарешті, ми авторитетно заявляємо, що жодна парафія чи громада Святої Архієпархії Австралії не приєдналася і не має намір приєднатися до нового антиканонічного органу, відомого як «вікарство Київського Патріархату в Австралії». Те, що говорять про приєднання парафій Архієпархії до псевдовікарства – це журналістська неточність і спроба дезінформувати людей.

    Архієпископ та члени місцевої єрархії бажають усій повноті Святої Архієпархії Австралійської доброго продовження решти Великого посту. Вони також від усієї душі бажають, щоб усі, велике свято Пасхи зустріли з єдністю і любов’ю, маючи благодать і радість Воскресіння нашого Господа.

    Найсвіжіше

    Популярне