П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині вже 8 парафій перейшли до Православної Церкви України

    Російський напад на Україну, що прокотився і Чернігівщиною, залишаючи руйнування, кров та сльози, пришвидшив самовизначення ряду священників та парафій московського патріархату, – повідомляє Голос України.

    Усе більше росте розуміння про важливість об’єднання в єдиній незалежній Православній Церкві України, що має Томос визнання Вселенським патріархатом.

    Першою перейшла до ПЦУ парафія села Дягова Менської громади – її настоятель о. Віталій Тихомиров на сході села прямо заявив, що московський патріарх Кирил втратив право зватися християнським пастирем, благословляючи війну. І селяни дружно проголосували за перехід в українську Церкву.

    За ними пішла і парафія села Садове цієї ж громади. У Прилуках, де зазвичай сильні позиції московського патріархату через фінансову і моральну підтримку місцевою владою, наважився перейти в ПЦУ настоятель Воскресенської парафії ігумен Арсеній, що також опікується парафією у селі Малківка під Прилуками.

    Далі естафету продовжили парафії селища Десна, сіл Євминка, Сокирин та Виповзів на Козелеччині. На підході – рішення зборів ще низки церковних громад.

    Найсвіжіше

    Популярне