Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафії на Волині та Чернігівщині приєднались до ПЦУ

    5 травня відбулися збори релігійної громади храму Преображення Господнього села Вічині.

    На зборах прийнято рішення про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях, тобто, приєднання до Православної церкви України. Про це повідомила Наталія Полюх, передає Районна газета “Наш край”.

    Також парафія в селі Сокирин Чернігівської області приєдналась до ПЦУ, повідомив у Фейсбуці Валентин Клиновський.

    «5 травня, документально оформлено перехід Сокиринської громади Чернігівської області до Православної Церкви України. Дякуємо Владиці Євстратію, отцям Андрію і Петру за допомогу і участь. Зареєстровано церкву Святителя Феодосія Чернігівського. Село Сокирин в Козелецькому районі. Церкві більше 120-ти років, але історія церкви почала новий відлік. З чим і вітаю громаду с. Сокирин. Маю зазначити, що потребує спрощення процедура переходу в ПЦУ з московського патріархату, хоча юридично усе правильно. Все буде Україна!», – зазначив він.

    Це вже 176 парафія, що від початку повномасштабної війни покинула Московський патріархат. Раніше на Чернігівщині в селі Євминка парафія «УПЦ» МП разом із священником приєдналась до ПЦУ. Також ще дві парафії на Вінниччині разом із настоятелем вийшли з московського патріархату та приєдналися до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне