П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Святогірська лавра «УПЦ» МП знову потрапила під обстріл окупантів: двоє людей поранено

    4 травня Свято-Успенська Святогірська лавра московського патріархату знову стала жертвою обстрілу, повідомляє пресслужба РПЦвУ. При цьому в РПЦвУ традиційно не вказують, що лавру обстрілюють російські загарбники.

    О 7:45 ранку під час соборного молебню Божій Матері в лаврі пролунало два вибухи: одна ракета вибухнула біля берега поряд з храмом, друга – у повітрі, приблизно за сто метрів над Лаврою. Монастирський двір всіяло дрібними уламками.

    Двоє біженців зазнали поранень у живіт і руку, їх госпіталізували до лікарні міста Краматорська.

    У храмах та корпусах вибито вікна та двері, які нещодавно відновили після березневого обстрілу.

    За даними РПЦвУ в Лаврі окрім братії проживає 300 біженців, з них 50 дітей.

    Що цікаво, у 2014 році Святогірська лавра за свідченнями військовослужбовців ЗСУ переховувала російських найманців і навіть ФСБшник Гіркін повідомляв, що вся його охорона складалась із послушників Святогірського монастиря.

    Намісник Святогірської лаври митрополит РПЦвУ Арсеній (Яковенко) в минулому відзначився заявою про «народ Донбасу». Він також запевняв, що війну у 2014 році почала Україна за наказом Турчинова. Цікаво, як тепер відреагує Святогірська лавра на “подаруночки” із РФ. Приймуть з квітами, як запевняв один із священників УПЦ МП в Бородянці? Чи може нарешті відділяться від окупантів і вбивць, “благословенних” патріархом РПЦ Кірілом (Гундяєвим), які вже навіть Московський патріархат в Україні обстрілюють?

    Нагадаємо, очільник Луганської ОВА прокоментував вбивство росіянами єромонаха «УПЦ МП»: «Фанати РФ продовжують змагатись з Богом». Також 3 травня від обстрілів постраждали три храми УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне