П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти обстріляли оплот “руского міра надонбасі” – Святогірську лавру УПЦ МП: є поранені

    12 березня 2022 року в місті Святогірськ Святогірської ОТГ близько 22:00 вечора було завдано ракетно-бомбові удари авіацією Збройних Сил Російської Федерації. В результаті обстрілу було пошкоджено Святогірську лавру, яка належить УПЦ Московському патріархату.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на власні джерела.

    Внаслідок обстрілу окупантів у монастирі зазнали руйнування вікна у гуртожитку, де розміщено біженців з м. Ізюм Харкфівської області, а також пошкоджено вікна у храмах на території Лаври. Є поранені.

    “Наразі на місці працюють підрозділи ДСНС, Поліції, ТРО – надають допомогу пораненим”, – йдеться у повідомленні.

    Що цікаво, у 2014 році Святогірська лавра за свідченнями військовослужбовців ЗСУ переховувала російських найманців і навіть ФСБшник Гіркін повідомляв, що вся його охорона складалась із послушників Святогірського монастиря.

    Намісник Святогірської лаври митрополит РПЦвУ Арсеній (Яковенко) в минулому відзначився заявою про «народ Донбасу». Він також запевняв, що війну у 2014 році почала Україна за наказом Турчинова. Цікаво, як тепер відреагує Святогірська лавра на “подаруночки” із РФ. Приймуть з квітами, як запевняв один із священників УПЦ МП в Бородянці? Чи може нарешті відділяться від окупантів і вбивць, “благословенних” патріархом РПЦ Кірілом (Гундяєвим), які вже навіть Московський патріархат в Україні обстрілюють?

     

    Найсвіжіше

    Популярне