П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вважають, що благословляти війну рф проти України – це слідувати Євангельським принципам

    РПЦ продовжує відбілювати і підтримувати всі злочини режиму путлера і навіть порівнювати їх із виконанням Євангельских принципів. Зокрема глава синодального Відділу з взаємин РПЦ з суспільством та ЗМІ Владімір Легойда заявив, що РПЦ не може засуджувати вторгнення рф в Україну, бо воно відповідає Євангельським принципам.

    «Церква (РПЦ, – ред.) формулює свою позицію, спираючись не на політичні підходи та погляди. Її позиція не може розходитися з Євангелієм. Якщо розійдеться, перестане бути церковною позицією. Але це не означає, що Церква абсолютно ігнорує геополітичні фактори. Вони все-таки є результатом людських дій, а Церква так чи інакше дає таким діям моральну оцінку», – сказав Легойда в інтерв’ю, опублікованому в п’ятницю в «Російській газеті».

    При цьому Лєгойда нагло бреше, що зараз Моспатріархія зайняла нібито миротворчу позицію, в той час, коли Кіріл (Гундяєв) благословляє ЗС РФ і дарує ікони росгвардійцям, а під час проповідей розказує про подвиги російських військових. Натомість в РФ свідомо ігнорують злочини російських військових в Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших містах України.

    Попри це представник РПЦ Лєгойда заявив, що російські війська розв’язувати якісь проблеми в Україні: «Наслідуючи Євангелію, вона (РПЦ – ред.) не може не зайняти миротворчу позицію. Але, я думаю, усім хочеться, щоб це був мир, який би розв’язував проблеми, що лежать в основі цього трагічного конфлікту, а не просто давав можливість якийсь час перепочити».

    Також Владімір Лєгойда натякаючи чи то на Захід (США), чи то на “бендерівців” звинуватив їх у перешкоджанні настанні миру в Україні. На думку РПЦ, РФ, яка розпочала війну з анексії Криму ні в чому не винна і навіть всіма силами сприяє “миру”.

    «Потрібен мир, при якому брати відмовилися б дивитися один на одного через приціл. Зрозумівши, що є сили і люди, дуже зацікавлені в тому, щоб цього не сталося. Ці люди, до речі, також дуже багато говорять про мир, але своїми діями постійно відсувають його», – наголосив Легойда.

    За його словами, патріарх Кіріл це дуже добре пояснив під час недавніх бесід із папою Франциском.

    Найсвіжіше

    Популярне