Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Стало відоме ім’я священника-колаборанта з УПЦ МП, який постане перед судом

    18 квітня 2022 року у ЗМІ з’явилось повідомлення про те, що Новоград-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно священника російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

    Про це зокрема повідомлялось на сайті Житомирської обласної прокуратури.

    Власні джерела Духовного фронту України з середовища духовенства моспатріархату в Україні повідомляють, що вказаним колаборантом виявився настоятель Різдвобогородицького храму в селі Ужачин Новоград-Волинського району священник Юрій Миронець.

    Відомо, що 64-річний клірик у березні цього року під час спілкування з місцевими мешканцями роз’яснював їм, як саме насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії.

    Священнослужитель намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо “визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу”.

    Колаборант у рясі стверджував, що мирних жителів України вбивають не російські війська, а військовослужбовці Збройних сил України, які, за його переконанням, вчиняють мародерство, руйнують будинки і нищать майно українців.

    Місцеві парафіяни не стали терпіти проповіді в дусі токсичного “русского міра” і звернулись до правоохоронних органів. Правоохоронці достатньо швидко кваліфікували дії священнослужителя як колабораційну діяльність.

    Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводив Новоград-Волинський райвідділ поліці. Тож прокремлівський проповідник може незабаром отримати серйозний термін позбавлення волі за співпрацю з окупантом, або, за умови наявності політичної волі, обміняний на полонених українців, котрі утримуються рашистами у нелюдських умовах.

    Найсвіжіше

    Популярне