П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Московському патріархаті підтримали брехню міноборони росії про обстріли мирних жителів на Великдень

    У РПЦ знову підіграли брехливим заявам міноборони рф і закликали “не допустити військових провокацій” у день Великодня. Нагадаємо, раніше роспропаганда і міноборони рф вигадала і поширила фейки про підготовку українською владою обстрілів храмів у Великодню ніч. Міноборони рф заявило, що 70 мобільних груп ЗСУ нібито будуть обстрілювати храми в Україні на Пасху. В РНБО вже відповіли на ці закиди, пояснивши, що таким чином рашисти анонсували свої злочини проти мирних жителів України, зокрема православних вірян, які 25 квітня святкуватимуть Великдень.

    18 квітня речник РПЦ Владімір Лєгойда у своєму телеграм-каналі зробив репост публікації російських пропагандистів із “РИА Новости” під назвою “Украина готовит провокации в пасхальную ночь” і прокоментував її.

    “Надходять відомості, що день Святого Великодня, коли у храмах збирається найбільше віруючих, може бути використаний для військових провокацій. Не можна уявити нічого більш нелюдського, ніж зробити Світле Христове Воскресіння, яке відзначають православні народи і в Росії, і в Україні, і у багатьох інших країнах, знаряддям ескалації конфлікту”, – написав Легойда.

    Таким чином РПЦ в черговий раз не тільки не викриває зло, не тільки мовчить на вбивства, а навіть готова стати прикриттям злочинів кремля і путіна у найбільше для всіх християн свято – Великдень. РПЦ, роспропаганда і міноборони рф стали надійним стовпом і опорою для путінського режиму брехні і крові. Нажаль в Україні досі діє підпорядкована московському патріархату організація – так звана “УПЦ МП”. Її очільник Онуфрій згадує московського патріарха, як “велікого гаспадіна нашего Кіріла” і продовжує йому підкорятись.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як святкуватимуть Пасху церкви в Україні. Також Мінкульт просить вірян дистанційно долучитися до Великодніх свят, а секретар РНБО Сергій Данілов припустив, що на Великдень росія може вдатися до провокацій на своїй або українській території. До слова в рф паски прикрашають літерою “Z” – символом вторгнення рашистів.

    Найсвіжіше

    Популярне