Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    роспропаганда вигадала і поширює фейки про підготовку українською владою обстрілів храмів у Великодню ніч

    Підконтрольні кремлю підрозділи пропагандистів вже готуються «відзначати» Великдень. Незадовго до великого християнського свята, слуги путінського режиму підготували низку публікацій про те, що офіційний Київ готує обстріли православних храмів України у Великодню ніч з «численними жертвами», в яких можна було б звинуватити армію рф.

    Зокрема телеграм-канал «Readovka» пише, з посиланням на міноборони рф, нібито «Київ планує залучити велику кількість репортерів західних ЗМІ для проведення відеозйомки звірств росіян».

    «Провокації з численними жертвами готуються у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській і Харківській областях. Для цих цілей з числа націоналістичних батальйонів сформовані понад 70 мобільних груп, які планують обстріляти православні храми у Великодню ніч, а потім обвинуватити у цьому зс рф», – пишуть путінські пропагандисти.

    Такі звинувачення виглядають, щонаймнеше, кумедно, оскільки кремлівським посіпакам, імовірно, не відомо, що у Великодню ніч в Україні богослужіння проводитись не будуть. Органи державної та місцевої влади прийняли низку рішень про те, що Великодні богослужіння не можуть звершуватись під час дії комендантської години.

    Тож провести «відеозйомку звірств з численними жертвами» у Великодню ніч просто неможливо фізично.

    З іншого боку, за більш ніж 50 днів війни, цивілізований світ давно вивчив просте правило: будь-які звинувачення в бік, так званих, націоналістичних підрозділів, що лунають з вуст кремлівських посіпак, – є анонсом дій російських окупаційних військ.

    Тож цілком імовірно, обстріли православних храмів у Великодню ніч все ж можуть відбутись. Однак такі прояви варварства та ненависті, як і раніше, будуть виконані виключно слугами путінського режиму для виправдання повномасштабної агресії проти України, яку розв’язали військові злочинці у кабінетах кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне