П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Бог з нами у цій боротьбі, адже ми боремося за правду і добро, тому Україна переможе

    Перебуваючи у Чернігові 10 квітня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до вірян із словом проповіді у які торкнувся теми війни. Він зазначив, що рашисти готують для українців таку ж участь і катівні, які вони вчинили в Бучі та Маріуполі, але українці обов’язково переможуть, бо з нами Бог.

    Ворог готував і Чернігову, і Києву, і досі готує для всього українського народу долю Маріуполя, долю Бучі, долю Ягідного і Новоселівки та інших міст, містечок і сіл нашої Батьківщини, куди він увійшов. Бачачи ті страждання, руйнування, звіряче насильство і ширення смерті, які Росія несе до кожного куточка України, до якого ще здатна дотягнутися, ми ще краще розуміємо, що лише боротьба з агресором, вигнання його з нашої землі здатні принести нам справедливий мир“, – підкреслив митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Він зауважив, що після страшних тижнів облоги російськими військами, щоденних обстрілів та бомбардувань, до Чернігова і всього Сіверського краю повертається якщо ще не остаточний мир, – бо озлоблений і підступний ворог залишається близько – то свобода.

    “Чернігів за збереження своєї свободи заплатив страшну ціну сотень забраних російськими душогубами життів, ціну великих руйнувань і страждання. Але перемога ваша, перемога захисників Чернігова та його мешканців, які мужньо відстояли це княже і козацьке місто, врятувала значно більше життів, зупинили навалу ворожої орди в її русі до столиці, зламали кремлівський план швидкого знищення нашої державності”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель наголосив про знаки мироточення ікон, які свідчать, що у цій боротьбі з нами, з українським народом, є сила та милість Божа.

    “Господь через чудесне виточення мира на іконах Його Пречистої Матері та святих угодників являє підтвердження того, в що ми незмінно віримо: Він з нами у цій боротьбі, адже ми боремося за правду і добро, проти демонічного озлоблення і тиранії. А якщо Господь з нами, то хто може протистояти Йому? Тому ми віримо, що наш народ здолає всі нинішні виклики і Україна досягне перемоги. За це ми підносимо свої молитви, для цього ми боремося і працюємо. І нехай Бог благословить усіх нас успіхом! Амінь!”, – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне