П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    У москві відмовили українським старообрядцям, які просили автокефалії, через те, що в Україні війна і “немає чітких кордонів”

    Надійшла відповідь від старообрядницького митрополита московського Корнилія (Титова) на звернення Київської архієпископії Російської православної старообрядницької церкви про автокефалію. Корнилій заявив, що в України немає “чітких кордонів” і ведеться війна, а тому не можна в таких умовах надавати “автокефалію” старообрядцям в Україні.

    “На Ваше звернення про автокефалію ми не можемо відповісти найближчим часом, оскільки це питання має вирішуватися спільно з Білокриницькою Митрополією Освяченого Собору у присутності архієреїв, священства та представників громад. Разом з тим, відповідно до 38 правилу VI Вселенського Собору рішення автокефалії може бути розглянуто лише щодо чітких кордонів держав. Рішення з такого важливого питання має прийматись у мирний час після ґрунтовного всебічного розгляду”, – йдеться у відповіді, опублікованій у Фейсбуці журналістом Олександром Солдатовим.

    “Рішення з такого важливого питання має прийматись у мирний час після ґрунтовного всебічного розгляду”, – додав предстоятель старообрядців Корнилій.

    Раніше очільник російських старообрядців митрополит московський Корнилій взагалі закликав українців скласти зброю. Попри це російська православна старообрядницька церква в Україні звернулась до нього по автокефалію.

    Варто зазначити, що старообрядницька церква не перебуває в євхаристійному єднанні зі світовим православ’ям і вважається розкольницькою.

    Фото: Olexander Soldatov

    Найсвіжіше

    Популярне