Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки УПЦ МП мовчить, автокефалію просить російська православна старообрядницька церква в Україні

    В той час як УПЦ московського патріархату мовчить і не робить ніяких кроків на найвищому рівні для виходу із підпорядкування Москви, Російська Православна старообрядницька Церква в Україні хоче вийти із підпорядкування Москви. Зокрема духовенство Київської та всієї України архієпископії Російської Православної старообрядницької Церкви звернулось до свого предстоятеля — Корнилія і першоєрарха Древлеправославної старообрядницької Церкви Білокриницької єрархії Леонтія з проханням надати їм автокефалію.

    “Враховуючи факт існування окремої, суверенної держави Україна, беручи до уваги численні звернення, що надходять від початку війни від чад Святої Церкви, які перебувають в Україні та відповідно до наших особистих переконань, просимо вас розглянути питання про надання нашій архієпископії, Київській та всієї України, АВТОКЕФАЛІЇ”, – йдеться в зверненні, опублікованому на Фейсбук-сторінці “Древлеправославная Украина” (сторінка 4).

    “…митрополит Корнилій, святі владики, чесні отці, браття сестри у Христі! Ми не маємо часу чекати наступного Собору Російської Православної старообрядницької Церкви. Смиренно просимо вас оперативно зробити цей крок, враховуючи, що особисті патріотичні погляди та особиста громадянська позиція кожного з нас не може бути важливішими і вищими за те, що є на користь Святої Церкви! Просимо Ваших святих молитов про прощення наших гріхів і молимо Бога про розм’якшення Ваших сердець для наслідування Вами мудрості святих отців колишніх Вселенських соборів та материнських церков, що давали автокефалію у зв’язку з різними громадянськими та політичними обставинами!”, – йдеться у заяві.

    Також духовенство Київської та всієї України архієпископії Російської Православної старообрядницької Церкви попросило взяти до уваги, що публічні заклики з боку церковних єрархів Руської Православної старообрядницької Церкви із Москви до старообрядців України “про припинення опору збройній агресії, складання зброї та припинення захисту своєї Батьківщини для старообрядців України є неприйнятними”.

    Нагадаємо, раніше глава російської старообрядської церкви Корнилій закликав українців скласти зброю.

    Із звернення російської православної старообрядницької церкви в Україні

    Найсвіжіше

    Популярне